Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak i danie jeszcze gorące. Tak, był totalny chaos, bo i ciasto jeszcze robiłem, a to rosół, a to malowanie, pranie, sprzątanie i to, co lubię najbardziej, szopping. Ale wiecie co najśmieszniejsze było? Brak mąki. Zwykłej, pszennej mąki! Z samopszy, jest! Z płaskurki, jest! Kokosowa, grochowa, kasztanowa, z ciecierzycy...kufa, każda! tylko nie zwykła XD...dobrze, że mam sklep pod spodem! Makabra :P Taaa...szopping był od samego rana, w kilku sklepach...batoniki kupione :P pączki, banany...ale mąki niet! Nawet rano stałem pod sklepem, aż otworzą... :P Nie spojrzałem na zegarek, a wracać się to bez sensu już było. Ale summa, summarum...wszystko zostało zrobione, teraz pora na odpoczynek. Miłego weekendu ;)
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 60
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1980
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 584
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 60
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1980
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 584
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Farsz: Na rozgrzanym tłuszczu szklimy posiekane szalotki. Dodajemy mięso, które smażąc, rozgniatamy na mniejsze kawałki. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat, ketchup i suszone pomidory. Smażymy na średnim ogniu redukując nadmiar płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy starty ser, dokładnie łączymy z mięsem. Na każdy naleśnik kładziemy po dwie łyżki farszu, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Z przepisu wychodzi około 16 sztuk. Całość zapiekamy pod przykryciem około 30 minut w temperaturze 180°C.