Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażyć 3 do 5 minut. W misce wymieszać składniki na farsz: podsmażony filet z kurczaka z papryką, startym serem, kukurydzą oraz pokrojonymi ogórkami. Całość doprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!