Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne krokiety.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze opłukać, zalać niewielką ilością wody i ugotować do miękkości z dodatkiem Vegety. Fileta dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na maśle klarowanym do odparowania wody. Dodać zeszkloną cebulkę, wszystko jeszcze chwilę podsmażyć i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka porcję gotowego farszu, formować krokiety. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, podawać z czerwonym barszczykiem. SMACZNEGO.