Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne krokiety.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3600
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1298
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3600
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1298
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze opłukać, zalać niewielką ilością wody i ugotować do miękkości z dodatkiem Vegety. Fileta dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na maśle klarowanym do odparowania wody. Dodać zeszkloną cebulkę, wszystko jeszcze chwilę podsmażyć i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka porcję gotowego farszu, formować krokiety. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, podawać z czerwonym barszczykiem. SMACZNEGO.