Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety mięsne z kapustą i grzybami

Krokiety mięsne z kapustą  i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7425

Dodano:

Odsłon: 7817

Smaczne i troszkę inne.

Składniki

  • Na naleśniki
  • 1 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • na FARSZ
  • 1/2 główki kapusty
  • 2 cebule
  • 20 dkg. pieczarek
  • mięso z kurczaka /może być z rosołu/
  • sól, pieprz, ostra mielona papryka
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki z podanych składników.

  2. Kapustę poszatkować, wrzucić na wrzątek i gotować, aż będzie miękka.

  3. Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, chwilę smażyć i na koniec dodać zmielone mięso z kurczaka .Dusić pod przykryciem. Odcedzoną kapustę , dodać do pieczarek i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

  4. Naleśniki posmarować farszem i zawinąć. Podawać z czerwonym barszczykiem. SMACZNEGO!

  5. Krokiety można obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażyć na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń