Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli komuś znudziły się tradycyjne krokiety,polecam te ze szpinakiem :) Pyszna alternatywa na Święta jak również na inne spotkania rodzinne ;) U mnie goszczą na stole już od dłuższego czasu.Są bardzo proste w wykonaniu i smakują obłędnie! :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4936
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4936
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Składniki
. 1.Przygotowujemy ciasto na naleśniki wg.przepisu.Odstawiamy na ok 30 min.żeby ciasto odpoczęło. 2. Następnie na rozgrzaną patelnie wyciskamy czosnek krótko smażymy tylko do zeszklenia.( Czosnek po dłuższym czasie robi się gorzki) 3. Do patelni dodajemy szpinak i dusimy ok 15 min.Patelnie ściągamy z nagrzanej płytki i dodajemy część sera żółtego. 4. Smażymy placki na naleśniki( z tej porcji powinno wyjść ok 30 szt.) 5. wystudzony szpinak nakładamy na placek,posypujemy pozostałym serem i zawijamy tak jak tradycyjne krokiety. 6.Gotowe obtaczamy w jajku i panierujemy. Smażymy na złoty kolor
SOS: mieszamy smietanę z majonezem,wyciskamy czosnek i przyprawiamy. SMACZNEGO ;)