Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz ruski sprawdza się nie tylko w pierogach. Krokiety ruskie są równie pyszne i znikają ze stołu błyskawicznie.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 701
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 129
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 701
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 129
Składniki
Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Przez praskę do ziemniaków przeciskamy ser biały i ciepłe (ale nie gorące) ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę do masy ziemniaczano - twarogowej. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naleśniki: Wszystkie składniki masy naleśnikowej dokładnie mieszamy. Smażymy na niedużej ilości oleju cienkie naleśniki i odkładamy do ostygnięcia. Na naleśniki układamy farsz - jedną kopiata łyżkę na środek.
Składamy boki i rolujemy od dołu. Zwinięte naleśniki musimy jeszcze panierować. Przygotowujemy 3 talerze. W jednym roztrzepujemy 2 jajka z odrobiną wody), do drugiego wsypujemy mąkę, a do trzeciego bułkę tartą. Każdego naleśnika otaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na oleju z obu stron do mocnego zarumienienia.
Po smażeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Krokiety są najlepsze zaraz po usmażeniu.