Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz ruski sprawdza się nie tylko w pierogach. Krokiety ruskie są równie pyszne i znikają ze stołu błyskawicznie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Składniki
Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Przez praskę do ziemniaków przeciskamy ser biały i ciepłe (ale nie gorące) ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę do masy ziemniaczano - twarogowej. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naleśniki: Wszystkie składniki masy naleśnikowej dokładnie mieszamy. Smażymy na niedużej ilości oleju cienkie naleśniki i odkładamy do ostygnięcia. Na naleśniki układamy farsz - jedną kopiata łyżkę na środek.
Składamy boki i rolujemy od dołu. Zwinięte naleśniki musimy jeszcze panierować. Przygotowujemy 3 talerze. W jednym roztrzepujemy 2 jajka z odrobiną wody), do drugiego wsypujemy mąkę, a do trzeciego bułkę tartą. Każdego naleśnika otaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na oleju z obu stron do mocnego zarumienienia.
Po smażeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Krokiety są najlepsze zaraz po usmażeniu.