Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety rybno-kapuściane"
Składniki
Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka
Ciasto: zmiksuj ze szczyptą soli. Odstaw na 30 min. Usmaż naleśniki.
Farsz: kapustę opłucz, odciśnij, pokrój. Cebulę posiekaj. Marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Margarynę stop w rondlu, włóż warzywa, duś do miękkości. Ew. podlej wodą.
Rybę skrop sokiem z cytryny, pokrój w drobną kostkę. Dodaj do warzyw, duś 10 min. Dodaj natkę, przypraw. Farsz ułóż na naleśnikach, zwiń. Krokiety panieruj z jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie