Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i farsz, aby mieć gotowe danie do podania. Bez panierowania i smażenia!
Patelnia, blender, miska
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 44
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 44
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Składniki
Najpierw przygotuj farsz. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Tak samo zrób z ogórkiem zielonym. Cebulę i paprykę oczyszczoną z gniazda nasiennego drobno posiekaj. W misce połącz warzywa z serkiem śmietankowym. Dodaj koperek, sól i pieprz do smaku.
Zrób teraz naleśniki. Do miski wsyp mąkę, wbij jajka, wlej mleko, wodę gazowaną i olej. Dodaj przyprawy: słodką paprykę i suszoną natkę pietruszki.
Całość dokładnie zmiksuj blenderem lub trzepaczką aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Odstaw na 10 minut, aby ciasto na krokiety wiosenne odpoczęło.
Rozgrzej dobrze patelnię, lekko natłuszczoną. Wylewaj cienkie warstwy ciasta z pomocą łyżki i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. Odstaw.
Na każdy naleśnik wyłóż niewielką porcję farszu. Zawiń najpierw boki do środka, a potem złóż naleśnika w rulon jak krokieta. Podawaj od razu.