Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i farsz, aby mieć gotowe danie do podania. Bez panierowania i smażenia!
Patelnia, blender, miska
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
Składniki
Najpierw przygotuj farsz. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Tak samo zrób z ogórkiem zielonym. Cebulę i paprykę oczyszczoną z gniazda nasiennego drobno posiekaj. W misce połącz warzywa z serkiem śmietankowym. Dodaj koperek, sól i pieprz do smaku.
Zrób teraz naleśniki. Do miski wsyp mąkę, wbij jajka, wlej mleko, wodę gazowaną i olej. Dodaj przyprawy: słodką paprykę i suszoną natkę pietruszki.
Całość dokładnie zmiksuj blenderem lub trzepaczką aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Odstaw na 10 minut, aby ciasto na krokiety wiosenne odpoczęło.
Rozgrzej dobrze patelnię, lekko natłuszczoną. Wylewaj cienkie warstwy ciasta z pomocą łyżki i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. Odstaw.
Na każdy naleśnik wyłóż niewielką porcję farszu. Zawiń najpierw boki do środka, a potem złóż naleśnika w rulon jak krokieta. Podawaj od razu.