Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur zdecydowanie podbił nasze serca <3
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę, mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem), po ok. 2 min z każdej strony. Mięso mielone podsmażamy na suchej patelni. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylewamy na naleśniki i zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.