Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur zdecydowanie podbił nasze serca <3
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6023
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6023
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę, mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem), po ok. 2 min z każdej strony. Mięso mielone podsmażamy na suchej patelni. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylewamy na naleśniki i zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.