Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur zdecydowanie podbił nasze serca <3
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1371
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1036
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1371
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1036
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Składniki
Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę, mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem), po ok. 2 min z każdej strony. Mięso mielone podsmażamy na suchej patelni. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylewamy na naleśniki i zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.