Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z farszem mieszanki warzywnej do dań chińskich. "Mieszanka chińska to idealna propozycja dla kulinarnych smakoszy. Świetnie skomponowany mix warzyw takich jak: kiełki fasoli Mung, pędów bambusa, marchewki, cebuli, grzybów chińskich oraz papryki i pora, zadowoli gusta nawet najbardziej wymagających entuzjastów kuchni azjatyckiej. Idealnie pasuje to drobiu, mięs oraz ryżu i chińskiego makaronu". :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
wykonanie farszu: Na patelni z dodatkiem 4 łyżek oleju dusimy zamrożoną mieszankę chińską z pokrojoną w kostkę czerwoną papryką, dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy solą,pieprzem i sosem sojowym ciemnym. Usmażoną mieszankę chińską wykładamy do miski w której będziemy przygotowywać farsz. w garnczku parzymy w osolonej wodzie torebkę kaszy gryczanej, po sparzeniu studzimy i dodajemy do miski z farszem. Na patelni z małą zawartością oleju smażymy mięso drobiowe pokrojone w drobną kostkę przyprawione przyprawą Fix do dań chińskich, podczas smażenia rozdrabniamy je, żeby nie było posklejane. Podsmażone mięso dodajemy do miski z warzywami i kaszą gryczaną. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i studzimy. wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej, sól i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Rozkładamy usmażony placek.
Nakładamy farsz.
Zawijamy tak żeby każdy krokiet był dokładnie zawinięty.
Każdy krokiet namaczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Pamiętajmy żeby na patelni była odpowiednia ilość oleju.
Usmażone krokiety odtłuszczamy na ręcznikach papierowych i układamy na talerzu. Możemy podawać je z barszczem czerwonym. Smacznego :)