Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z farszem orientalnym"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
na naleśniki mieszam i odstawiam na 1/2 godz. Odlewam 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania). Z pozostałego smażę naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika smaruję patelnię olejem).
Piersi kroję w kosteczkę, smażę na niewielkiej ilości oleju. Dodaję mrożonkę i przyprawy. Smażę, aż zmięknie, studzę. Farsz nakładam na naleśniki, zawijam je, panieruję w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażę z każdej strony na gorącym tłuszczu.
80 min • Porcja 145 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie