Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne krokiety z grzybami i kapustą.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1305
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1305
Składniki
Do miski wsypać mąkę, wbić jajko i dolać mleko. Mieszać mikserem na wolnych obrotach przez 1 minutę, następnie zwiększyć obroty i miksować jeszcze ok 3 minuty. Jeżeli ciasto wydaje się za rzadkie dosypać 2 łyżki maki i miksować. Rozgrzać patelnię, nalewać chochelką ciasto i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na bok. Pieczarki obrać i zmielić w maszynce o grubych oczkach razem z odciśniętymi grzybami leśnymi. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Grzyby podsuszyć na patelni bez tłuszczu, aż woda wyparuje następnie doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dolać odrobinę oleju. Kapustę kiszoną siekać drobno nożem lub przepuścić przez maszynkę, następnie gotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kapustę mieszać z grzybami i cebulą, można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć dwie łyżeczki farszu i zawijać jak gołąbki. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego!