Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne krokiety z grzybami i kapustą.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1236
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 484
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1236
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 484
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1324
Składniki
Do miski wsypać mąkę, wbić jajko i dolać mleko. Mieszać mikserem na wolnych obrotach przez 1 minutę, następnie zwiększyć obroty i miksować jeszcze ok 3 minuty. Jeżeli ciasto wydaje się za rzadkie dosypać 2 łyżki maki i miksować. Rozgrzać patelnię, nalewać chochelką ciasto i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na bok. Pieczarki obrać i zmielić w maszynce o grubych oczkach razem z odciśniętymi grzybami leśnymi. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Grzyby podsuszyć na patelni bez tłuszczu, aż woda wyparuje następnie doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dolać odrobinę oleju. Kapustę kiszoną siekać drobno nożem lub przepuścić przez maszynkę, następnie gotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kapustę mieszać z grzybami i cebulą, można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć dwie łyżeczki farszu i zawijać jak gołąbki. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego!