Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19763

Dodano:

Odsłon: 9982

Kiedy smażę naleśniki, to na prawdę smażę ich sporo. Wszyscy mają na nie apetyt. Zdarza się jednak, że kilka naleśników zostaje. Następnego dnia przygotowuję farsz – dzisiaj to kapustka z grzybami – i robię pyszne, chrupiące krokieciki. Polecam!!!

Składniki

  • naleśniki
  • farsz (kapusta z grzybami)
  • 2 jajka
  • bułeczka tarta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na każdym naleśniku rozsmarowuję porcję farszu i zwijam naleśniki w ruloniki.

  2. Jajka rozkłócam. Każdy naleśnik moczę dokładnie w jajkach, a następnie obtaczam w bułeczce tartej. Tak opanierowane naleśniki kładę na patelnię na gorący olej. W trakcie smażenia obracam je, aby z każdej strony przysmażyły się na złoto.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 04 listopada 2014 ciagle mi cos lub ktos zmienia plany, ale sie zbiore, moje wygladaja chyba identycanie uwielbiam, Twoje juz po.arlam oczami hahaha. pozdrawiam

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dodusia222 04 listopada 2014 Już od dawna mam ochotę na krokiety właśnie z kapustą i grzybami zrobię bo Twoje wyglądają smakowicie!!!

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń