Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami. Tak pyszne naleśniki wypełnione farszem robię zawsze na święta Bożego Narodzenia, ale idealnie sprawdzą się też jako danie obiadowe.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19972
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 579
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244323
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19972
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 579
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244323
Składniki
Kapustę płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy do połowy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy.
W tym czasie podsmażamy na patelni cebulę pokrojoną w kostkę a z namoczonych wcześniej grzybów (moczyły się 12 godzin) odlewamy do kapusty wodę. Grzyby kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy przez chwilę a następnie przekładamy do garnka i gotujemy wszystko przez 1 godzinę.
Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Po usmażeniu wszystkich przykrywamy od góry talerzem żeby nie wyschły.
Po godzinie farsz jest już gotowy. Powinien być odparowany bez wody. Jeżeli jednak ma wodę to odcedzamy. wyciągamy liście oraz przyprawy. Zawijanie zaczynamy od nałożenia farszu na naleśnika i zwinięcia boków do środka. Następnie zwijamy w rulon, odkładamy i robimy następne.
Przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe…