Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i grzybami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę.
Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju.
W maszynie przemielić kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody.
Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek.
Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz . Zwijamy najpierw boki a następnie od dołu na trzy razy. (Patrz film poniżej). Zwinięte obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!