Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana po mięsnych daniach.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Najpierw przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno natkę pietruszki, a czosnek możemy pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę i pokrojony czosnek, po chwili dodajemy pieczarki, mieszamy i doprawiamy solą, podsmażamy dopóki nie odparuje woda z pieczarek. Kroimy drobno kapustę kiszoną i wraz z posiekaną wcześniej natką dodajemy do pieczarek, chwile jeszcze podsmażamy i wszystko zalewamy bulionem, wrzucając liście laurowe i ziele angielskie. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu jakieś 30-40 minut. Następnie studzimy.
Międzyczasie smażymy naleśniki. W niewielkim garnku lub misce mieszamy ze sobą jajko, mąkę, mleko, sól. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy wystudzony farsz. Boki naleśnika składamy do środka a następnie zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron.