Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana po mięsnych daniach.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Najpierw przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno natkę pietruszki, a czosnek możemy pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę i pokrojony czosnek, po chwili dodajemy pieczarki, mieszamy i doprawiamy solą, podsmażamy dopóki nie odparuje woda z pieczarek. Kroimy drobno kapustę kiszoną i wraz z posiekaną wcześniej natką dodajemy do pieczarek, chwile jeszcze podsmażamy i wszystko zalewamy bulionem, wrzucając liście laurowe i ziele angielskie. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu jakieś 30-40 minut. Następnie studzimy.
Międzyczasie smażymy naleśniki. W niewielkim garnku lub misce mieszamy ze sobą jajko, mąkę, mleko, sól. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy wystudzony farsz. Boki naleśnika składamy do środka a następnie zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron.