Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 20 krokietów, bardzo pysznych.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1035
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1035
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Składniki
Przygotowanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 20 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą, nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 2 godziny. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy przez sitko Fi-12 mm. Dodajemy pieprz, vegete, majeranek, sól i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów. Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w rulony i podsmażamy.
Smacznego !!!