Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1596 Ocena: 22539

Dodano:

Odsłon: 17983

Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 20 krokietów, bardzo pysznych.

Składniki

  • Farsz:
  • kiszona kapusta 2 słoiki 900 ml
  • pieczarki 1 kg
  • liście laurowe 4 szt.
  • ziele angielskie 6 szt.
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • vegeta bez konserwantów 1 łyżka
  • sól pół łyżeczki
  • Placki 20 sztuk
  • mąka pszenna 4,5 szklanki (szklanka 200 ml)
  • mleko 3 szklanki
  • przegotowana ciepła woda 3 szklanki
  • olej 6 łyżek
  • sól pół łyżeczki
  • kurze jajka 6 szt.
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Przygotowanie placków:

    Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.

  2. Przygotowanie krokietów:

    Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 20 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą, nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 2 godziny. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy przez sitko Fi-12 mm. Dodajemy pieprz, vegete, majeranek, sól i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów. Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w rulony i podsmażamy.

  3. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 marca Jakiego mi apatytu narobiłaś!!!Wyglądają nieziemsko!:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń