Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 10 krokietów, bardzo pysznych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13152
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13152
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4885
Składniki
Przygotowanie placków: Wszystkie składniki miksujemy, ciasto odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą, nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 1, 1/5 godziny. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów.
Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w rulony i podsmażamy.
Smacznego !!!