Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 10 krokietów, bardzo pysznych.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1167
Składniki
Przygotowanie placków: Wszystkie składniki miksujemy, ciasto odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą, nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 1, 1/5 godziny. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów.
Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w rulony i podsmażamy.
Smacznego !!!