Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam krokiety ale przygotowuję je nie tylko w tradycyjnej wersji. Dlatego dziś ma dla was przepis na wersję z kurczakiem i szpinakiem oraz dużą ilością sera mozzarella. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Składniki
• W misce mieszamy składniki na naleśniki: mąkę, mleko, jajko i sól, całość miksujemy przez kilka minut • Smażymy cienkie naleśniki na patelni z niewielką ilością oleju • Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przeprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy do uzyskania złotego koloru • Szpinak przekładamy do garnka, zalewamy niewielka ilością wody, solimy i gotujemy przez kilka minut, nadmiar wody odsączamy na sitku
• Szpinak łączymy z podsmażonym kurczakiem, dodajemy: ser mozzarella, śmietanę, bułkę tartą, całość mieszamy i doprawiamy • Na każdy naleśnik nakładamy dwie-trzy łyżki farszu, boki naleśnika składamy do środka i zwijamy krokiety • Krokiety panierujemy w rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru