Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam krokiety z mięsem, pozostałym z rosołu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10815
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 744
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10815
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 744
Składniki
Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni.
Mięso obrać z kości i zmielić przez maszynkę, dodać zarumienioną cebulę na oleju, sól, pieprz do smaku. Zwijać w upieczone placki. Zwinięte krokiety obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.