Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2422
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2422
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebule pokrojone w drobną kostkę. Cebulę przestudzić. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, bułkę tartą, wiórki sera żółtego i sól do smaku. Mleko, jajka, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i szczyptą cukru dokładnie zmiksować. Odstawić pod ściereczkę na ok 15 min. Na patelni, na oleju rzepakowym smażyć naleśniki. U mnie 6 sztuk. Na naleśniki nakładać przygotowany farsz. Składać naleśniki w pakiety. Zamaczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Najlepiej smakują ciepłe. Polecam. Smacznego.