Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z moim ulubionym farszem pieczarkowym, można farsze modyfikować według swoich uznań i ulubionych smaków.Polecam.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 389
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 131
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 69
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2682
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 389
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 131
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 69
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2682
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie farszu: Wymyte oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem aż puszczą sok. Cebulę doprawiamy pieprzami i solą i dodajemy do duszących się pieczarek. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek. Jeżeli cebula i pieczarki będą już miękkie dodajemy paprykę i majeranek, mieszamy i bez przykrycia na większym ogniu redukujemy wytworzone soki z cebuli i pieczarek. Gdy farsz nie będzie wodnisty kończymy smażenie. Studzimy.
Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu.
Zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!