Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki w połączeniu z pieczarkowym farszem każdemu zasmakują
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Składniki
Ciasto Mąkę wsypujemy do miski ,dodajemy wodę bądź mleko miksujemy ,dodajemy resztę składników i miksujemy aż masa będzie bez grudek .Ciasto powinno być nieco gęstsze od naleśnikowego . Na patelnie wylewamy porcje ,tak by pokryla dno i smażymy około 1 min z jednej strony ,2 strona kilkanaście sekund . Będzie łopatka potrzebna ,by przewrócić nasze placki .Smażymy bez oleju aż do pustej michy ️placki układamy jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem ,będą wtedy mięciutkie. Pieczarki kroimy jak nam się podoba ,byle nie były to zbyt duże kawałki .Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle ,gdy będzie szklista dodajemy pieczarki ,mieszamy ,doprawiamy ,czekamy aż woda odparuje . W między czasie rozbijamy jajka do głębszego talerza ,roztrzepujemy ,doprawiamy .Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Wlewamy sporo oleju na patelnię i czekamy a się rozgrzeje .Bierzemy pierwszego placka ,nakładamy około 1.5lyzki farszu i zawijam prawy bok później dół i lewy bok .Wkładamy do jajka i obtaczamy w bułce tartej ,następnie układamy zawiniętym dołem na patelni kiedy olej będzie gorący .Smażymy kilka minut i odwracamy .Układamy na ręczniki papierowym . Jemy solo bądź z surówką , smacznego