Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad. Idealne połączenie z czerwonym barszczem do picia.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 402
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2684
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1891
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6595
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 402
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2684
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1891
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6595
Składniki
Wyjąć z zamrażalnika 250 g duszonych pieczarek, rozmrozić i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę, dodać posiekane pieczarki i podsmażyć. W razie potrzeby podlać trochę wodą. Pozwolić aby płyn odparował. Do naczynia o pojemności ok. 1 litra wsypać mąkę i wbić jajka. Mikserem rozrobić dodając sól partiami wodę. Ubić na jednolitą rzadką masę. Na płaską patelnię naleśnikową wlać trochę oleju i wlać odmierzoną ilość ciasta . Porcja na 1 naleśnik to 4 łyżki stołowe ( najlepiej odmierzyć ilość 4 łyżek na małej chochelce . Z tej porcji powinno wyjść 5 naleśników o średnicy ok. 23 cm. Każdy naleśnik obsmażam z dwóch stron na złoty kolor i odkładam na płaski talerz obiadowy. Po upieczeniu naleśników na każdy nakładam porcję usmażonych pieczarek rozsmarowuję , zaginam boki placka do środka i zwijam krokiety. Do jednej miseczki rozbijam 2 jajka i roztrzepuję widelcem, do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą. Na drugiej patelni rogrzewam ojej, moczę krokiety w roztrzepanym jajku i obtaczamy w tartej bułce. Kładę każdy na patelnię i obsmażam z każdej strony aby się trochę przyrumieniły.