Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad. Idealne połączenie z czerwonym barszczem do picia.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Składniki
Wyjąć z zamrażalnika 250 g duszonych pieczarek, rozmrozić i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę, dodać posiekane pieczarki i podsmażyć. W razie potrzeby podlać trochę wodą. Pozwolić aby płyn odparował. Do naczynia o pojemności ok. 1 litra wsypać mąkę i wbić jajka. Mikserem rozrobić dodając sól partiami wodę. Ubić na jednolitą rzadką masę. Na płaską patelnię naleśnikową wlać trochę oleju i wlać odmierzoną ilość ciasta . Porcja na 1 naleśnik to 4 łyżki stołowe ( najlepiej odmierzyć ilość 4 łyżek na małej chochelce . Z tej porcji powinno wyjść 5 naleśników o średnicy ok. 23 cm. Każdy naleśnik obsmażam z dwóch stron na złoty kolor i odkładam na płaski talerz obiadowy. Po upieczeniu naleśników na każdy nakładam porcję usmażonych pieczarek rozsmarowuję , zaginam boki placka do środka i zwijam krokiety. Do jednej miseczki rozbijam 2 jajka i roztrzepuję widelcem, do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą. Na drugiej patelni rogrzewam ojej, moczę krokiety w roztrzepanym jajku i obtaczamy w tartej bułce. Kładę każdy na patelnię i obsmażam z każdej strony aby się trochę przyrumieniły.