Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z pieczarkami i kapustą

Krokiety z pieczarkami i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 416 Ocena: 5923

Dodano:

Odsłon: 13282

dla mnie krokiety z takim nadzieniem mają bardziej wyrazisty smak niż z krokiety z mięsem, nie podaję przepisu na naleśniki, ponieważ każdy ma swój sprawdzony przepis, mogę jedynie poradzić, że na 1, taki cienki naleśnik do krokieta potrzeba ok 1,5 łyżki mąki,

Składniki

  • pieczarki 80 dag
  • kapusta kiszona 80 dag
  • cebula 2 szt
  • masło 2 łyzki
  • sól, pieprz
  • naleśniki 15 szt
  • bułka tarta do panierowania
  • jajka do panierowania 3 szt
  • olej do smażenia krokietów
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krokiety z pieczarkami i kapustą

Przygotowanie

  1. 1.umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebule także pokroić w kostkę, na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, polic i popierzyć,
    2. kapustę ugotować, pokroić drobniej, podsmażyć na łyżce masła,
    3. kapustę połączyć z pieczarkami,
    4. farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć krokiety,
    5. rozbić jajka, posolić i lekko popieprzyć, krokiety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,

    podawać na ciepło, najlepiej z czerwonym barszczem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń