Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie krokiety z takim nadzieniem mają bardziej wyrazisty smak niż z krokiety z mięsem, nie podaję przepisu na naleśniki, ponieważ każdy ma swój sprawdzony przepis, mogę jedynie poradzić, że na 1, taki cienki naleśnik do krokieta potrzeba ok 1,5 łyżki mąki,
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1330
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39505
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1330
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39505
Składniki
1.umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebule także pokroić w kostkę, na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, polic i popierzyć, 2. kapustę ugotować, pokroić drobniej, podsmażyć na łyżce masła, 3. kapustę połączyć z pieczarkami, 4. farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć krokiety, 5. rozbić jajka, posolić i lekko popieprzyć, krokiety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać na ciepło, najlepiej z czerwonym barszczem