Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie krokiety z takim nadzieniem mają bardziej wyrazisty smak niż z krokiety z mięsem, nie podaję przepisu na naleśniki, ponieważ każdy ma swój sprawdzony przepis, mogę jedynie poradzić, że na 1, taki cienki naleśnik do krokieta potrzeba ok 1,5 łyżki mąki,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
1.umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebule także pokroić w kostkę, na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, polic i popierzyć, 2. kapustę ugotować, pokroić drobniej, podsmażyć na łyżce masła, 3. kapustę połączyć z pieczarkami, 4. farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć krokiety, 5. rozbić jajka, posolić i lekko popieprzyć, krokiety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać na ciepło, najlepiej z czerwonym barszczem