Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie krokiety z takim nadzieniem mają bardziej wyrazisty smak niż z krokiety z mięsem, nie podaję przepisu na naleśniki, ponieważ każdy ma swój sprawdzony przepis, mogę jedynie poradzić, że na 1, taki cienki naleśnik do krokieta potrzeba ok 1,5 łyżki mąki,
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 669
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 669
Składniki
1.umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebule także pokroić w kostkę, na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, polic i popierzyć, 2. kapustę ugotować, pokroić drobniej, podsmażyć na łyżce masła, 3. kapustę połączyć z pieczarkami, 4. farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć krokiety, 5. rozbić jajka, posolić i lekko popieprzyć, krokiety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać na ciepło, najlepiej z czerwonym barszczem