Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 16 krokietów, bardzo pysznych.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Przygotowanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie krokietów: Lekko odciśniętą kapustę dusimy w garnczku 1 godzinę,do jej miękkości. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. W między czasie kroimy w kostkę cebule i dodajemy do smażących się pieczarek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowaną kapustę studzimy, ostudzoną dobrze odciskamy z soku i drobno kroimy. Pokrojoną kapustę dodajemy do smażących się pieczarek z cebulą. Smażymy kilkanaście minut, kilkakrotnie mieszając. Gotowy farsz studzimy, ostudzony nakładamy na rozłożony placek. Placek z farszem zawijamy w rulon. Gotowe krokiety podsmażamy z obu stron do ich zarumienienia. Smacznego !!!