Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami to pomysł nie tylko na danie od święta, ale również na pyszny domowy obiad, który robi się w zaledwie parę chwil. Krokiety z pieczarkami to świetna alternatywa dla krokietów z kapustą i grzybami.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj do niej mleko, wodę gazowaną, 2 jajka, szczyptę soli oraz 2 łyżki oleju. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Naleśniki smaż na suchej patelni.
Cebulę i pieczarki pokrój drobno. Na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju smaż cebulę do zeszklenia, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pieczarki. Smaż na średnim ogniu co chwilę mieszając. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj.
Na każdego naleśnika nałóż farsz i rozprowadź go równomiernie w środkowej jego części, tak aby nie było farszu na krawędziach naleśnika. łóż krokieta w "kopertę": najpierw zawiń jeden bok składając go do środka, potem drugi, a na koniec zroluj krokieta.
W osobnej misce rozbij 2 jajka, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Złożonego krokieta namocz w jaku, a następnie obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor z obu stron.