Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z serem i pieczarkami
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek. Na patelni podsmażyć cebulę podkrojoną w kosteczką. Na oddzielnej patelni podsmażyć pieczarki startej na tarce jarzynowej. Pieczarki muszą całkowicie odparować wodę. W misce wymieszać przestudzone pieczarki z cebulą i startym serem żółtym. Doprawić do smaku u mnie łyżeczka soli i łyżeczka pieprzu. Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz (ok. jedna pełna łyżka farszu). Zwijamy najpierw boki a następnie od dołu na trzy razy. (Patrz film poniżej). Zwinięte obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!