Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś prostego, pikantnego i pysznego to polecam ten przepis. Naleśniki trochę inaczej, w formie krokietów z ostrym nadzieniem twarogowo-gryczanym. Fajny obiad.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16622
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16622
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Przygotować naleśniki - każdy przyrządza je po swojemu, więc opis pominę :) Przygotować farsz: Kaszę przepłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na oleju, dodać sól, pieprz, paprykę. Chodzi o to, żeby farsz był ostry, intensywny w smaku. W misce połączyć: ugotowana kaszę, twaróg, podsmażoną cebulkę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, doprawić jeszcze wszystkie składniki do smaku- ma być pikantnie!
Przełożyć farszem usmażone naleśniki. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienie z każdej strony.
Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem. Super smakują z dodatkiem kiszonego ogórka i kubkiem czerwonego barszczu.