Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś prostego, pikantnego i pysznego to polecam ten przepis. Naleśniki trochę inaczej, w formie krokietów z ostrym nadzieniem twarogowo-gryczanym. Fajny obiad.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1207
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14810
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 833
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1207
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14810
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 833
Składniki
Przygotować naleśniki - każdy przyrządza je po swojemu, więc opis pominę :) Przygotować farsz: Kaszę przepłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na oleju, dodać sól, pieprz, paprykę. Chodzi o to, żeby farsz był ostry, intensywny w smaku. W misce połączyć: ugotowana kaszę, twaróg, podsmażoną cebulkę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, doprawić jeszcze wszystkie składniki do smaku- ma być pikantnie!
Przełożyć farszem usmażone naleśniki. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienie z każdej strony.
Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem. Super smakują z dodatkiem kiszonego ogórka i kubkiem czerwonego barszczu.