Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś prostego, pikantnego i pysznego to polecam ten przepis. Naleśniki trochę inaczej, w formie krokietów z ostrym nadzieniem twarogowo-gryczanym. Fajny obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Przygotować naleśniki - każdy przyrządza je po swojemu, więc opis pominę :) Przygotować farsz: Kaszę przepłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na oleju, dodać sól, pieprz, paprykę. Chodzi o to, żeby farsz był ostry, intensywny w smaku. W misce połączyć: ugotowana kaszę, twaróg, podsmażoną cebulkę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, doprawić jeszcze wszystkie składniki do smaku- ma być pikantnie!
Przełożyć farszem usmażone naleśniki. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienie z każdej strony.
Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem. Super smakują z dodatkiem kiszonego ogórka i kubkiem czerwonego barszczu.