Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące krokiety,dzięki zamrożonym opieńkom pachnące lasem i jesienią. Jeśli nie mamy leśnych grzybków,można zrobić z pieczarkami.Serdecznie polecam:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Kapustę poszatkowaną wraz z utartą marchwią ugotować do miękkości,można przygotować dzień wcześniej. Odcisnąć z wody i posiekać. Dodać do zeszklonej,pokrojnej w kostkę cebuli ,dodać kminek i przyprawy.Smażyć około 30min. Rozmrożone opieńki dodać do kapusty,zasmażyć przez chwilę. Zrobić ciasto na naleśniki,nie może być zbyt rzadkie.Do ciasta dodać kilka łyżek oliwki. Usmażyć naleśniki. Zostawić trochę ciasta do obtoczenia krokietów,jeśli jest zbyt gęste rozcieńczyć mlekiem. Na naleśniki nałożyć farsz, zawinąć ,obtoczyć w cieście naleśnikowym i tartej bułce. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego życzę!