Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące krokiety,dzięki zamrożonym opieńkom pachnące lasem i jesienią. Jeśli nie mamy leśnych grzybków,można zrobić z pieczarkami.Serdecznie polecam:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
Kapustę poszatkowaną wraz z utartą marchwią ugotować do miękkości,można przygotować dzień wcześniej. Odcisnąć z wody i posiekać. Dodać do zeszklonej,pokrojnej w kostkę cebuli ,dodać kminek i przyprawy.Smażyć około 30min. Rozmrożone opieńki dodać do kapusty,zasmażyć przez chwilę. Zrobić ciasto na naleśniki,nie może być zbyt rzadkie.Do ciasta dodać kilka łyżek oliwki. Usmażyć naleśniki. Zostawić trochę ciasta do obtoczenia krokietów,jeśli jest zbyt gęste rozcieńczyć mlekiem. Na naleśniki nałożyć farsz, zawinąć ,obtoczyć w cieście naleśnikowym i tartej bułce. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego życzę!