Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często jak robię kapustę z grzybami to robię jej trochę dużo i trzeba coś z tym zrobić, by menu kapuściane nie było nudne. Więc to jest właśnie ten przepis.
Składniki
Na początku robimy naleśniki wg swojego ulubionego przepisu. Ja robię z tych składników co podałem tylko dodaję trochę pieprzu jak naleśniki będą do krokietów. Patelnię smaruję masłem ale bardzo cienko.
Właśnie takie wychodzą, ważne jest by były cienkie bo takie lubię.
Tak jak pisałem ja kapustę mam już ugotowaną, a Wy gotujecie tak jak lubicie. Do krokietów lubię kapustę z grzybami bez mięsa. Ważna informacja to ta, że kapustę jeszcze raz drobno kroję, by w krokiecie nie było dużych kawałków kapusty.
Jak już mamy dwa główne składniki zaczynamy formować krokiety. Kładziemy naleśnik na początek naleśnika kładziemy kapustę i zaczynamy zawijać tak jak na zdjęciu
Tak wygląda już zawinięty - zrolowany.
Robimy tak do wyczerpania składników.
I teraz najważniejsza moja zmiana, a mianowicie moich krokietów nie obtaczam w bułce tartej tylko bezpośrednio kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnie i obsmażam z każdej strony.
A teraz to już tylko smakujemy bo jest to super smak kapustka z grzybami w cienkich naleśnikach bez bułki. Smacznego.