Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety na smaczny obiad.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11916
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11916
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić. Dodać mąkę, jedno jajko i zagnieść ciasto kopytkowe. Łososia również zmielić razem z uprzednio namoczoną w mleku bułką i . odciśniętą. Dodać jajko, podsmażoną na maśle pokrojoną cebulę i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować na dłoni sporej wielkości placki, nakładać farsz i zlepiać brzegi. Obtaczać w panierce z mąki i bułki tartej (pół na pół). Smażyć złociście z obu stron na oleju. Podawać z ostrymi sosami i sezonową surówką.