Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczne mięsko.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Składniki
Królika umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Natrzeć olejem, solą i ziołami prowansalskimi.
Pozostawić w lodówce na ok 60 min.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać cebule pokrojone w piórka, obrany czosnek. Mogą być całe ząbki.
Oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w małe kawałki. Dodać szklankę wody. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika na ok 70 min nagrzanego do 180 stopni.
Powstały w czasie pieczenia sos przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i zagotować. Dodać sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Mięso podawać z sosem i natką pietruszki.
Smacznego.