Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27558
Polecam, pychota.
Odsłon: 346
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 382
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 137
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27558
Polecam, pychota.
Odsłon: 346
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 382
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 137
Składniki
Królika umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Natrzeć olejem, solą i ziołami prowansalskimi.
Pozostawić w lodówce na ok 60 min.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać cebule pokrojone w piórka, obrany czosnek. Mogą być całe ząbki.
Oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w małe kawałki. Dodać szklankę wody. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika na ok 70 min nagrzanego do 180 stopni.
Powstały w czasie pieczenia sos przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i zagotować. Dodać sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Mięso podawać z sosem i natką pietruszki.
Smacznego.