Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczne mięsko.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2242
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101824
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2242
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101824
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Składniki
Królika umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Natrzeć olejem, solą i ziołami prowansalskimi.
Pozostawić w lodówce na ok 60 min.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać cebule pokrojone w piórka, obrany czosnek. Mogą być całe ząbki.
Oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w małe kawałki. Dodać szklankę wody. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika na ok 70 min nagrzanego do 180 stopni.
Powstały w czasie pieczenia sos przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i zagotować. Dodać sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Mięso podawać z sosem i natką pietruszki.
Smacznego.