Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczne mięsko.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 239
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1053
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 239
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1053
Składniki
Królika umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Natrzeć olejem, solą i ziołami prowansalskimi.
Pozostawić w lodówce na ok 60 min.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać cebule pokrojone w piórka, obrany czosnek. Mogą być całe ząbki.
Oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w małe kawałki. Dodać szklankę wody. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika na ok 70 min nagrzanego do 180 stopni.
Powstały w czasie pieczenia sos przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i zagotować. Dodać sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Mięso podawać z sosem i natką pietruszki.
Smacznego.