Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczne mięsko.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7323
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7323
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20333
Składniki
Królika umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Natrzeć olejem, solą i ziołami prowansalskimi.
Pozostawić w lodówce na ok 60 min.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać cebule pokrojone w piórka, obrany czosnek. Mogą być całe ząbki.
Oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w małe kawałki. Dodać szklankę wody. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika na ok 70 min nagrzanego do 180 stopni.
Powstały w czasie pieczenia sos przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i zagotować. Dodać sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Mięso podawać z sosem i natką pietruszki.
Smacznego.