Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na Świąteczny obiad, można przygotować wcześniej i podać na ciepło.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 469
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1219
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4688
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 469
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1219
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4688
Składniki
Kupiłam tuszkę królika z podrobami.
Podzieliłam ją na dwa udka, dwie łapki, dwie górki. Obsypałam je solą, zmieżdżoną gorczyca i białym pieprzem i przesmażyłam na rumiano z obu stron, po obróceniu na drugą stronę dodałam posiekaną cebulę i marchew. Zalałam wodą i dodałam pozostałe elementy, jak szyjkę, mostek, podroby To jest świetna baza za pasztet. Całość dusiłam 1 h, Trzeba sprawdzić słoność. Aby wykończyć sos, można wyjąć większe elementy i dodać rozmieszaną musztardę z mąką i wodą. Podgotować i gotowe. Najlepiej aby królik poleżał w takim sosie przez noc lub parę godzin.
U mnie królik obowiązkowo podawany jest z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.
Smacznego :)