Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na Świąteczny obiad, można przygotować wcześniej i podać na ciepło.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2476
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18213
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2476
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18213
Składniki
Kupiłam tuszkę królika z podrobami.
Podzieliłam ją na dwa udka, dwie łapki, dwie górki. Obsypałam je solą, zmieżdżoną gorczyca i białym pieprzem i przesmażyłam na rumiano z obu stron, po obróceniu na drugą stronę dodałam posiekaną cebulę i marchew. Zalałam wodą i dodałam pozostałe elementy, jak szyjkę, mostek, podroby To jest świetna baza za pasztet. Całość dusiłam 1 h, Trzeba sprawdzić słoność. Aby wykończyć sos, można wyjąć większe elementy i dodać rozmieszaną musztardę z mąką i wodą. Podgotować i gotowe. Najlepiej aby królik poleżał w takim sosie przez noc lub parę godzin.
U mnie królik obowiązkowo podawany jest z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.
Smacznego :)