Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik w śmietanie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Udka królika umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W brytfance rozgrzej olej, włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron, mieszając.
Do mięsa dołóż cebulę, ziemniaki, listki laurowe oraz ziarenka ziela i pieprzu. Smaż razem jeszcze chwilę. Następnie podlej winem i 2 szklankami wody.
Wsyp bulion. Przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Pod koniec dolej śmietanę i ponownie przypraw. Posiekaj rozmaryn i posyp danie.Źródło: Naj