Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne :)
Świąteczny duszony królik obowiązkowo z buraczkami.
Odsłon: 3187
Kurki w śmietanie od zawsze kojarzyły mi się z kuchnią polską, ale europejska...
Odsłon: 4385
Pyszne i lekka galaretka z kurczaka, idealna przekąska na imprezę lub inne ok...
Odsłon: 34111
Pyszny tort urodzinowy składający się z kakaowego biszkoptu nasączonego poncz...
Odsłon: 32489
Pyszne i lekka galaretka z kurczaka, idealna przekąska na imprezę lub inne ok...
Odsłon: 34111
Pyszny tort urodzinowy składający się z kakaowego biszkoptu nasączonego poncz...
Odsłon: 32489
Składniki
Królika obsmażyć w mące na maśle, przełożyć do garnka z grubym dnem. Na masło wrzucić posiekaną cebulę, boczek, czosnek, przesmażyć, dodać do mięsa. Na patelnię z masłem wrzucić czyste kurki, podsmażyć, dodać bulion i poddusić przez kilka minut, dodać do mięsa. Podlać wszystko winem, odparować, wlać bulion, dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 25-30 minut).
(Ten punkt można pominąć, jeśli ktoś lubi jeść/ serwować mięsko z kostkami). Wyluzować królika, pokroić na kawałki, wrzucić z powrotem do garnka. Tuż przed podaniem śmietankę wymieszać dobrze z żółtkiem, wlać do sosu.
Przed podaniem posypać posiekaną natką i serwować z bagietką, którą można dobrze wybrać do końca sos ;) Smacznego :) Przepis pochodzi z kuchni pensjonatu w Bawarii. 15.02010
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Żeberka ze zdrową sałatką.
Dania główne
Tortilla z mielonym indykiem
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Zrazy z karkówki z pieczarkami to klasyczne danie, które sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 6
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 1459