Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Składniki
Królika obsmażyć w mące na maśle, przełożyć do garnka z grubym dnem. Na masło wrzucić posiekaną cebulę, boczek, czosnek, przesmażyć, dodać do mięsa. Na patelnię z masłem wrzucić czyste kurki, podsmażyć, dodać bulion i poddusić przez kilka minut, dodać do mięsa. Podlać wszystko winem, odparować, wlać bulion, dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 25-30 minut).
(Ten punkt można pominąć, jeśli ktoś lubi jeść/ serwować mięsko z kostkami). Wyluzować królika, pokroić na kawałki, wrzucić z powrotem do garnka. Tuż przed podaniem śmietankę wymieszać dobrze z żółtkiem, wlać do sosu.
Przed podaniem posypać posiekaną natką i serwować z bagietką, którą można dobrze wybrać do końca sos ;) Smacznego :) Przepis pochodzi z kuchni pensjonatu w Bawarii. 15.02010