Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Składniki
Królika obsmażyć w mące na maśle, przełożyć do garnka z grubym dnem. Na masło wrzucić posiekaną cebulę, boczek, czosnek, przesmażyć, dodać do mięsa. Na patelnię z masłem wrzucić czyste kurki, podsmażyć, dodać bulion i poddusić przez kilka minut, dodać do mięsa. Podlać wszystko winem, odparować, wlać bulion, dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 25-30 minut).
(Ten punkt można pominąć, jeśli ktoś lubi jeść/ serwować mięsko z kostkami). Wyluzować królika, pokroić na kawałki, wrzucić z powrotem do garnka. Tuż przed podaniem śmietankę wymieszać dobrze z żółtkiem, wlać do sosu.
Przed podaniem posypać posiekaną natką i serwować z bagietką, którą można dobrze wybrać do końca sos ;) Smacznego :) Przepis pochodzi z kuchni pensjonatu w Bawarii. 15.02010