Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle łatwe w wykonaniu, przy tym zawsze smakuje.
patelnia/ rondel z pokrywką
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Mięso dzieli się na tylne i przednie skoki, a sam comber z kością na kilka kawałków. Pozostałe części też używam i obsmażam, dodają smaku, a potem mogą być wykorzystane do pasztetu. Kawałki można obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano, pod koniec obsmażania dodaje się posiekane warzywa i też je obsmażq. Królika zalewa się szklanką wina, uzupełnia wodą, soli, pieprzy, dodaje się tymianek i dusi pod przykryciem około 1 h. Będzie soczysty i mięciutki, sos sam się zagęści od użytej mąki. Do sosu, po wyłączeniu ognia dodaje się chrzan- wedle upodobania. Najlepszy jest chrzan ręcznie starty bez wyczuwalnych drobinek. Możliwe, że sos trzeba będzie przetrzeć jeśli są wyczuwalne. Jeszcze można doprawić. Królik świetnie smakuje od razu jak i na na następny dzień, więc można go przygotować wcześniej.
Smacznego :)