Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachną miodem, a smakują pikantnie
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2821
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1665
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2361
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2821
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1665
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2361
Składniki
Skrzydełka umyć, podzielić na trzy części, dzieląc je w miejscach zgięć. Mniejsze końcówki wyrzucić.
Robimy marynatę: Wymieszać miód, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, aby miało dość gęstą konsystencję.
Skrzydełka wymieszać z marynatą, zostawić w lodówce na noc.
Piekarnik nastawić na 180-200'', do żaroodpornego naczynia wrzucić skrzydełka i do piekarnika na 1 h, po poł godziny wyciągnąć i przemieszać je, spowrotem do piekarnika, pod konieć pieczenia otworzyć pokrywkę i ustawić piekarnik na górną grzałkę, po 5 min przemieszać i tak jeszcze 2 razy, żeby ładnie się zrumieniły
Podawać z ziemniakami, lub ryżem i buraczkami.