Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachną miodem, a smakują pikantnie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
Skrzydełka umyć, podzielić na trzy części, dzieląc je w miejscach zgięć. Mniejsze końcówki wyrzucić.
Robimy marynatę: Wymieszać miód, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, aby miało dość gęstą konsystencję.
Skrzydełka wymieszać z marynatą, zostawić w lodówce na noc.
Piekarnik nastawić na 180-200'', do żaroodpornego naczynia wrzucić skrzydełka i do piekarnika na 1 h, po poł godziny wyciągnąć i przemieszać je, spowrotem do piekarnika, pod konieć pieczenia otworzyć pokrywkę i ustawić piekarnik na górną grzałkę, po 5 min przemieszać i tak jeszcze 2 razy, żeby ładnie się zrumieniły
Podawać z ziemniakami, lub ryżem i buraczkami.