Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachną miodem, a smakują pikantnie
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Skrzydełka umyć, podzielić na trzy części, dzieląc je w miejscach zgięć. Mniejsze końcówki wyrzucić.
Robimy marynatę: Wymieszać miód, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, aby miało dość gęstą konsystencję.
Skrzydełka wymieszać z marynatą, zostawić w lodówce na noc.
Piekarnik nastawić na 180-200'', do żaroodpornego naczynia wrzucić skrzydełka i do piekarnika na 1 h, po poł godziny wyciągnąć i przemieszać je, spowrotem do piekarnika, pod konieć pieczenia otworzyć pokrywkę i ustawić piekarnik na górną grzałkę, po 5 min przemieszać i tak jeszcze 2 razy, żeby ładnie się zrumieniły
Podawać z ziemniakami, lub ryżem i buraczkami.