Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachną miodem, a smakują pikantnie
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10467
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4743
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10467
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4743
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 252
Składniki
Skrzydełka umyć, podzielić na trzy części, dzieląc je w miejscach zgięć. Mniejsze końcówki wyrzucić.
Robimy marynatę: Wymieszać miód, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, aby miało dość gęstą konsystencję.
Skrzydełka wymieszać z marynatą, zostawić w lodówce na noc.
Piekarnik nastawić na 180-200'', do żaroodpornego naczynia wrzucić skrzydełka i do piekarnika na 1 h, po poł godziny wyciągnąć i przemieszać je, spowrotem do piekarnika, pod konieć pieczenia otworzyć pokrywkę i ustawić piekarnik na górną grzałkę, po 5 min przemieszać i tak jeszcze 2 razy, żeby ładnie się zrumieniły
Podawać z ziemniakami, lub ryżem i buraczkami.