Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite i soczyste mięso na niedzielny obiad z rodziną.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 95
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 136
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 92
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 106
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 95
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 136
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 92
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 106
Składniki
Pierś kurczaka myjemy osuszamy.Kroimy na cienkie plastry(mnie wyszło 6 szt).Solimy pieprzy odstawiamy na pół godz.Formę żaroodporną polewamy 2 łyżkami oliwy z chili i 2 łyżkami zwykłej oliwy.Pomidory sparzamy wrzątkiem obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,pieczarki kroimy drobno.Cebule w krążki,Pierś układamy płasko nakładamy cebule pomidory pieczarki i śliwki suszone(ja dałam 8 śliwek),Zapiekamy 20 min w 180st,pózniej zmniejszamy temp na 150 st i zapiekamy jeszcze 30 min
Pod koniec dodajemy 100ml śmietanki 30%.Na sam koniec posypujemy serem startym na tarce.
Moja opcja podania z brokułami i kasza gryczaną+kieliszek czerwonego wytrawnego wina:) Smacznego:))