Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na przyjęcia jak i do pracy i szkoły.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10778
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2490
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10778
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2490
Składniki
Przygotowanie ciasta; Margarynę pokroić nożem na mniejsze kawałeczki, wymieszać z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki. Następnie zagnieść wszystko razem. Gdy otrzymamy zwartą masę, wylepiamy nią dno i boki formy do tarty ( 22cm.). Dno nakłuwamy widelcem i umieszczamy na 20 minut w zamrażarce. Po dwudziestu minutach wkładamy do nagrzanego do 160* piekarnika i pieczemy 20 minut z termo obiegiem. Przygotowanie farszu; Szpinak udusić z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka i białka wymieszać ze śmietaną. Dodać do lekko wystudzonego szpinaku. Nie gotować już. Farsz przełożyć na upieczone ciasto. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 20 minut w 160*