Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na przyjęcia jak i do pracy i szkoły.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Składniki
Przygotowanie ciasta; Margarynę pokroić nożem na mniejsze kawałeczki, wymieszać z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki. Następnie zagnieść wszystko razem. Gdy otrzymamy zwartą masę, wylepiamy nią dno i boki formy do tarty ( 22cm.). Dno nakłuwamy widelcem i umieszczamy na 20 minut w zamrażarce. Po dwudziestu minutach wkładamy do nagrzanego do 160* piekarnika i pieczemy 20 minut z termo obiegiem. Przygotowanie farszu; Szpinak udusić z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka i białka wymieszać ze śmietaną. Dodać do lekko wystudzonego szpinaku. Nie gotować już. Farsz przełożyć na upieczone ciasto. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 20 minut w 160*