Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na przyjęcia jak i do pracy i szkoły.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8271
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5662
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8271
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5662
Składniki
Przygotowanie ciasta; Margarynę pokroić nożem na mniejsze kawałeczki, wymieszać z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki. Następnie zagnieść wszystko razem. Gdy otrzymamy zwartą masę, wylepiamy nią dno i boki formy do tarty ( 22cm.). Dno nakłuwamy widelcem i umieszczamy na 20 minut w zamrażarce. Po dwudziestu minutach wkładamy do nagrzanego do 160* piekarnika i pieczemy 20 minut z termo obiegiem. Przygotowanie farszu; Szpinak udusić z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka i białka wymieszać ze śmietaną. Dodać do lekko wystudzonego szpinaku. Nie gotować już. Farsz przełożyć na upieczone ciasto. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 20 minut w 160*