Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na przyjęcia jak i do pracy i szkoły.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Składniki
Przygotowanie ciasta; Margarynę pokroić nożem na mniejsze kawałeczki, wymieszać z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki. Następnie zagnieść wszystko razem. Gdy otrzymamy zwartą masę, wylepiamy nią dno i boki formy do tarty ( 22cm.). Dno nakłuwamy widelcem i umieszczamy na 20 minut w zamrażarce. Po dwudziestu minutach wkładamy do nagrzanego do 160* piekarnika i pieczemy 20 minut z termo obiegiem. Przygotowanie farszu; Szpinak udusić z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka i białka wymieszać ze śmietaną. Dodać do lekko wystudzonego szpinaku. Nie gotować już. Farsz przełożyć na upieczone ciasto. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 20 minut w 160*