Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na przyjęcia jak i do pracy i szkoły.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26229
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26229
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Składniki
Przygotowanie ciasta; Margarynę pokroić nożem na mniejsze kawałeczki, wymieszać z przesianą mąką. Dodać pozostałe składniki. Następnie zagnieść wszystko razem. Gdy otrzymamy zwartą masę, wylepiamy nią dno i boki formy do tarty ( 22cm.). Dno nakłuwamy widelcem i umieszczamy na 20 minut w zamrażarce. Po dwudziestu minutach wkładamy do nagrzanego do 160* piekarnika i pieczemy 20 minut z termo obiegiem. Przygotowanie farszu; Szpinak udusić z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka i białka wymieszać ze śmietaną. Dodać do lekko wystudzonego szpinaku. Nie gotować już. Farsz przełożyć na upieczone ciasto. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 20 minut w 160*