Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Udon w sosie azjatyckim
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 106
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 202
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3050
Plecam.
Odsłon: 3024
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 98
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 106
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 202
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3050
Plecam.
Odsłon: 3024
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 98
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą curry, i smażymy na oleju aż do miękkości W międzyczasie nastawiamy wodę na makaron Kurczaka ściągamy z patelni i podsmażamy przez około 1.5 minuty czosnek chili ️️ oraz imbir Następnie dodajemy cebulę i smazy aż się zeszkli Gdy wszystkie składniki mamy podsmażone wrzucamy kurczaka i zielone curry mieszamy ok 3 minut aż wszystkie składniki się połączą Kolejnie dodajemy mleczko kokosowe łyzke sosu sojowego , łyżeczkę sosu ostrygowego sól , pieprz , oraz łyżeczkę miodu i gotujemy 10 min. Po 5 min wrzucamy do wrzącej wody makaron Udon Ugotowany makaron dodajemy do składników na patelnię i wszystko mieszamy ze sobą. Do dekoracji dodajemy kolendrę oraz limonkę