Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Udon w sosie azjatyckim
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10180
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10180
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą curry, i smażymy na oleju aż do miękkości W międzyczasie nastawiamy wodę na makaron Kurczaka ściągamy z patelni i podsmażamy przez około 1.5 minuty czosnek chili ️️ oraz imbir Następnie dodajemy cebulę i smazy aż się zeszkli Gdy wszystkie składniki mamy podsmażone wrzucamy kurczaka i zielone curry mieszamy ok 3 minut aż wszystkie składniki się połączą Kolejnie dodajemy mleczko kokosowe łyzke sosu sojowego , łyżeczkę sosu ostrygowego sól , pieprz , oraz łyżeczkę miodu i gotujemy 10 min. Po 5 min wrzucamy do wrzącej wody makaron Udon Ugotowany makaron dodajemy do składników na patelnię i wszystko mieszamy ze sobą. Do dekoracji dodajemy kolendrę oraz limonkę