Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Udon w sosie azjatyckim
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11959
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11959
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą curry, i smażymy na oleju aż do miękkości W międzyczasie nastawiamy wodę na makaron Kurczaka ściągamy z patelni i podsmażamy przez około 1.5 minuty czosnek chili ️️ oraz imbir Następnie dodajemy cebulę i smazy aż się zeszkli Gdy wszystkie składniki mamy podsmażone wrzucamy kurczaka i zielone curry mieszamy ok 3 minut aż wszystkie składniki się połączą Kolejnie dodajemy mleczko kokosowe łyzke sosu sojowego , łyżeczkę sosu ostrygowego sól , pieprz , oraz łyżeczkę miodu i gotujemy 10 min. Po 5 min wrzucamy do wrzącej wody makaron Udon Ugotowany makaron dodajemy do składników na patelnię i wszystko mieszamy ze sobą. Do dekoracji dodajemy kolendrę oraz limonkę