Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z dużą ilością mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako danie z resztek 'niedzielnego'.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 823
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 823
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 127
Składniki
Wędliny kroję w kostkę. Smażę na niewielkiej ilości oliwy i odstawiam na bok. Słoninę kroję, smażę, aż uzyskam skwarki. Zlewam większość tłuszczu, pozostawiając około 1 łyżki. Kiełbaski, parówki, kabanosy kroję w słupki i smażę krótko, aż się zarumienią. Odstawiam. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente. Szybko przelewam zimną wodą, do schłodzenia. Chleb kruszę dość drobno. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Śmietanę, ser i żółtka ucieram na puch. Przyprawiam dość mocno. Mieszam z chlebem, makaronem i przestudzoną mieszanką wędlin. Dodaję skwarki. Mieszam. Białka ubijam z odrobiną soli na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z masą makaronową. Przekładam wszystko do brytfanny. Wyrównuję masę. Na wierzch wbijam słupki mięs tak, by tworzyły ‘mięsny gaj’. Piekę około 60 minut. Kroję i podaję gorące.