Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1173
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1173
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, utrzeć na tarce o dużych oczkach i odcedzić na sicie. Następnie przełożyć do miski, zalać roztopionym masłem lub margaryną. Do masy wbić 2 jajka, dodać pieprz i groszek konserwowy, przyprawić solą. Całość dokładnie wymieszać.
Do twarogu wbić ostatnie jajko. Dodać posiekaną miętę, paprykę konserwową i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe. Przyprawić solą, dobrze wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem formy babkowej wlać najpierw połowę masy ziemniaczanej, wyrównać powierzchnię. Na niej rozsmarować masę serową i zalać resztą masy ziemniaczanej. Kugelis z twarogiem piec około 1 godziny w temperaturze 175°C. Podawać na gorąco z gęstą kwaśną śmietaną.