Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4563
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417970
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4563
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417970
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, utrzeć na tarce o dużych oczkach i odcedzić na sicie. Następnie przełożyć do miski, zalać roztopionym masłem lub margaryną. Do masy wbić 2 jajka, dodać pieprz i groszek konserwowy, przyprawić solą. Całość dokładnie wymieszać.
Do twarogu wbić ostatnie jajko. Dodać posiekaną miętę, paprykę konserwową i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe. Przyprawić solą, dobrze wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem formy babkowej wlać najpierw połowę masy ziemniaczanej, wyrównać powierzchnię. Na niej rozsmarować masę serową i zalać resztą masy ziemniaczanej. Kugelis z twarogiem piec około 1 godziny w temperaturze 175°C. Podawać na gorąco z gęstą kwaśną śmietaną.