Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2612
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4781
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2612
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4781
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, utrzeć na tarce o dużych oczkach i odcedzić na sicie. Następnie przełożyć do miski, zalać roztopionym masłem lub margaryną. Do masy wbić 2 jajka, dodać pieprz i groszek konserwowy, przyprawić solą. Całość dokładnie wymieszać.
Do twarogu wbić ostatnie jajko. Dodać posiekaną miętę, paprykę konserwową i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe. Przyprawić solą, dobrze wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem formy babkowej wlać najpierw połowę masy ziemniaczanej, wyrównać powierzchnię. Na niej rozsmarować masę serową i zalać resztą masy ziemniaczanej. Kugelis z twarogiem piec około 1 godziny w temperaturze 175°C. Podawać na gorąco z gęstą kwaśną śmietaną.