Do góry

Dania główne Przepis na:

Kukurydziane kopytka na puree dyniowym

Kukurydziane kopytka na puree dyniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 6941

Proste, lekkie i delikatne danie- idealne na lunch! ;)

Składniki

  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 350ml bulionu warzynego
  • 500g dyni
  • 2 łyżeczki koperku
  • 1 łyżeczka ostropestu plamistego
  • curry
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować w bulionie warzywnym (cały czas mieszając), do wchłonięcia całego płynu.

  2. Ostropest plamisty zmielić i dodać do kaszy, a następnie wymieszać i przełożyć do formy na grubość 1 cm- odstawić do wystygnięcia i stężenia.

  3. Dynię pokroić na kawałki i ugotować lub upiec w piekarniku i zblendować na puree z dodatkiem curry.

  4. Ze stężałej kaszy wykroić kopytka i podawać na puree z dyni- całość oprószyć koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń