Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe podanie ryby!
Sławna ryba po grecku. Mile widziana na stole nie tylko z okazji Wigilii czy...
Odsłon: 4757
To danie z pewnością przypadnie do gustu Twojej rodzinie i znajomym. Spróbuj!
Odsłon: 2002
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 211
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 211
Składniki
2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Dania główne
Coś fajnego z fileta z kurczaka
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2802
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Zapiekanki to odświeżająca odmiana od klasycznych dań obiadowych złożonych z...
Odsłon: 1976