Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5783
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8101
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5566
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5783
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8101
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5566
Składniki
2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!