Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka na poduszeczce z kapusty z pieczarkami w cieście francuskim:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Obrane pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgranym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Delikatnie solimy i podsmażamy przez około 15-20 minut, na koniec doprawiamy pieprzem. W tym samym czasie gotujemy kapustę do miękkości. Miękką kapustę odcedzamy i siekamy na drobno nożem. Dodajemy usmażone pieczarki, doprawiamy odrobiną pieprzu i mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie płuczemy rybę i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Rozwijamy ciasto francuskie. Nacinamy po obu bokach paski o szerokości około 4 cm, natomiast środek pozostawiamy wolny na ułożenie farszu. Na środku rozkładamy kapustę z pieczarkami, na kapuście układamy rybę, którą odrobinę przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obsypujemy natką pietruszki.
Ciasto zawijamy w tzw. mumię, przekładając na przemian nacięte paski. Górę smarujemy białkiem jaja. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika (termoobieg). Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie kulebiak gotowy do spożycia. SMACZNEGO:)