Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka na poduszeczce z kapusty z pieczarkami w cieście francuskim:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 195
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2311
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 195
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2311
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Obrane pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgranym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Delikatnie solimy i podsmażamy przez około 15-20 minut, na koniec doprawiamy pieprzem. W tym samym czasie gotujemy kapustę do miękkości. Miękką kapustę odcedzamy i siekamy na drobno nożem. Dodajemy usmażone pieczarki, doprawiamy odrobiną pieprzu i mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie płuczemy rybę i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Rozwijamy ciasto francuskie. Nacinamy po obu bokach paski o szerokości około 4 cm, natomiast środek pozostawiamy wolny na ułożenie farszu. Na środku rozkładamy kapustę z pieczarkami, na kapuście układamy rybę, którą odrobinę przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obsypujemy natką pietruszki.
Ciasto zawijamy w tzw. mumię, przekładając na przemian nacięte paski. Górę smarujemy białkiem jaja. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika (termoobieg). Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie kulebiak gotowy do spożycia. SMACZNEGO:)