Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kuleczki w aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw to jest to czego nam dziś potrzeba. Danie podajemy z makaronem lub ryżem, przygotujemy szybko i łatwo a rodzina zje z przyjemnością.
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2060
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3829
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2060
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3829
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne przekładam do miski i wyrabiam masę mięsną. Następnie robię okrągłe kotlety wielkości orzecha włoskiego. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 25 minut w 180°C
2. Czosnek, cebulę obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję obraną z nasion, drobno pokrojoną papryczkę chili, obrane, pokrojone w słupki marchewki i umytą pokrojoną na mniejsze kawałki fasolę oraz umytą, obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę. 3. Podlewam wodą, wlewam sos sojowy, ocet, miód, doprawiam solą oraz chili. Gotuję 15 minut aż warzywa zmiękną.
4. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną i łączę z upieczonymi kuleczkami.
5. Gotowe. Smacznego.