Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Mięso zemleć. Czosnek i cebulę posiekać. Dodać do mięsa jajko, czosnek, cebulę, bułkę i przyprawy po czym wyrobić na jednolitą masę.
Z mięsa uformować kuleczki o średnicy ok. 2 cm.
Kuleczki układać w piekarniku parowym (ułożyć kuleczki na tacce, na drugiej warzywa, a na trzeciej ryż); w garnku do gotowania na parze (kuleczki, obok warzywa, obok w żaroodpornej salaterce ryż); w parowarze (na pierwszym poziomie kuleczki, na drugim ryż, na trzecim warzywa. Gotować na parze 30 minut (piekarnik parowy: ustawić 100 stopni temperatury).