Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Mięso zemleć. Czosnek i cebulę posiekać. Dodać do mięsa jajko, czosnek, cebulę, bułkę i przyprawy po czym wyrobić na jednolitą masę.
Z mięsa uformować kuleczki o średnicy ok. 2 cm.
Kuleczki układać w piekarniku parowym (ułożyć kuleczki na tacce, na drugiej warzywa, a na trzeciej ryż); w garnku do gotowania na parze (kuleczki, obok warzywa, obok w żaroodpornej salaterce ryż); w parowarze (na pierwszym poziomie kuleczki, na drugim ryż, na trzecim warzywa. Gotować na parze 30 minut (piekarnik parowy: ustawić 100 stopni temperatury).