Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Mięso zemleć. Czosnek i cebulę posiekać. Dodać do mięsa jajko, czosnek, cebulę, bułkę i przyprawy po czym wyrobić na jednolitą masę.
Z mięsa uformować kuleczki o średnicy ok. 2 cm.
Kuleczki układać w piekarniku parowym (ułożyć kuleczki na tacce, na drugiej warzywa, a na trzeciej ryż); w garnku do gotowania na parze (kuleczki, obok warzywa, obok w żaroodpornej salaterce ryż); w parowarze (na pierwszym poziomie kuleczki, na drugim ryż, na trzecim warzywa. Gotować na parze 30 minut (piekarnik parowy: ustawić 100 stopni temperatury).