Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Mięso zemleć. Czosnek i cebulę posiekać. Dodać do mięsa jajko, czosnek, cebulę, bułkę i przyprawy po czym wyrobić na jednolitą masę.
Z mięsa uformować kuleczki o średnicy ok. 2 cm.
Kuleczki układać w piekarniku parowym (ułożyć kuleczki na tacce, na drugiej warzywa, a na trzeciej ryż); w garnku do gotowania na parze (kuleczki, obok warzywa, obok w żaroodpornej salaterce ryż); w parowarze (na pierwszym poziomie kuleczki, na drugim ryż, na trzecim warzywa. Gotować na parze 30 minut (piekarnik parowy: ustawić 100 stopni temperatury).