Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kuleczki twarogowe z oliwką i szczpiorkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Zamiast oliwek w kulkach można ukryć migdały lub kawałeczek łagodnej cebuli. Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Biały ser rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, oprósz solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki, dokładnie wmieszaj na gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka każdej kulki włóż zieloną oliwkę.
Szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Dokładnie obtocz każdą kulkę. Owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie