Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30831
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30831
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i wyrabiamy
Uformować małe kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym olej z obu stron.
Warzywa przekładamy na rozgrzany olej i prużymy, podlać wodą.
Do mieszanki warzywnej dokładamy kostkę rosołową, sos sojowy, sos chili, solimy i doprawiamy chili. Do warzyw przekładamy kuleczki mięsne.
Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i zaprawiamy warzywa. Chwilę gotujemy. Potrawa gotowa. Najlepiej podawać z ryżem. Smacznego.