Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuleczki w sosie chińskim

Kuleczki w sosie chińskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 875 Ocena: 9677

Dodano:

Odsłon: 275

Pyszne kuleczki i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok.

Składniki

  • Składniki na pulpety:
  • ½ kg mięsa wieprzowego mielonego
  • Jajko
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Mała cebulka drobno pokrojona
  • sól
  • Składniki do panierowania:
  • Mąka do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • Składniki do sosu warzywnego:
  • 1 opakowanie mieszanki chińskiej
  • Sos sojowy
  • Sos chili
  • Przyprawa chili
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • Kostka rosołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kuleczki w sosie chińskim

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i wyrabiamy

  2. Uformować małe kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym olej z obu stron.

  3. Warzywa przekładamy na rozgrzany olej i prużymy, podlać wodą.

  4. Do mieszanki warzywnej dokładamy kostkę rosołową, sos sojowy, sos chili, solimy i doprawiamy chili.
    Do warzyw przekładamy kuleczki mięsne.

  5. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i zaprawiamy warzywa.
    Chwilę gotujemy.
    Potrawa gotowa.
    Najlepiej podawać z ryżem.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń